top of page

TEKST

In opdracht bewerkt voor www.groep8musicals.nl

Een musical voor groep 8 van de basisschool. 

Geschikt voor 10-35 leerlingen.

Gebaseerd op de boekenreeks van Marcel van Driel vertelt deze musical het verhaal van deel 1 en 2 van Superhelden.nl

Een spannende musical met bijzondere opdrachten en heftige situaties. Iedereen heeft zijn eigen specialiteit en is van nut in de missie waar ze voor staan. Iedereen heeft een talent, maar je moet wel doorzetten. Opgeven is geen optie. In deze musical wordt je kind af en neem je als jongere de volgende stap naar volwassenheid.

Een musical waarmee u flink uit kan pakken of naar wens kan aanpassen om het simpel te houden.

Superhelden.nl

Overal op de wereld spelen kinderen de game Superhelden.nl. Alleen de allerbeste spelers mogen door naar de geheime levels op het virtuele eiland Pala. Maar niemand weet dat het eiland echt bestaat. Niemand weet dat de allerbeste spelers worden ontvoerd en op Pala tegen hun wil worden opgeleid tot superspion. Afgestudeerde spionnen heten Superhelden en worden op internationale missies gestuurd. Alleen de mysterieuze leider Mr. Oz weet wat het einddoel is. 

De dertienjarige Iris doet niets anders dan gamen. Haar favoriete game is Superhelden.nl, waar ze het ene na het andere level haalt. Superhelden Alex en Fiber worden naar Nederland gestuurd om Iris te ontvoeren. Maar zelfs zij weten niet wat de plannen van Mr.Oz met Iris zijn. Want Iris is uitzonderlijk getalenteerd, zelfs voor een Superheld… 

In de musical zien we Iris die wordt gescout door de Superhelden. Op Pala doorstaat ze verschillende proeven net als de andere aankomende Superhelden. We zien ze in gevecht met zichzelf, anderen en de spannende uitdagingen die ze moeten trotseren. Jezelf ontdekken en doelen stellen voor de toekomst wordt een overlevingstactiek. 

Groep 8 gaat op jacht!

In opdracht geschreven voor www.Groep8musicals.nl

Geschikt voor groepen van 15 t/m 35+

Een journalist van de plaatselijke tv zender doet ‘live” verslag van de situatie in de school. De school is hermetisch gesloten. De leerlingen van groep 8 zitten binnen samen met de leerkrachten. Niemand kan er meer in of uit. Er zijn ouders die contact zoeken met de leerlingen binnen door telefoon en sms. Tot nu toe zonder succes.

Na deze spannende start zien we wat er de weken daarvoor allemaal gebeurde.

Groep 8 zit in de klas en wacht op de juf. Ze is er nog niet, ze is te laat. Ze worden baldadig en maken grappen. 1 Start met het gooien van papieren vliegtuigjes. Voor ze het weten is de hele klas bezig. Ze vliegen het raam uit en de gang op. Een groepje kinderen verzamelt zich om een tafeltje. Het blijkt een groepje dat graag detective werk uitzoekt. Ze zijn in groep 6 begonnen en ze noemen zich de wakkere 8. Ze maken stiekem een afspraak waar ze elkaar gaan ontmoeten. Er is iets raars aan de hand in de school. Dan knipperen de lichten en de laatjes beginnen te schudden. Zie je daar is het weer. Wat is dat toch? SSSt de directrice komt binnen. De directrice is heel streng en altijd erg met haar uiterlijk bezig. Ze komt binnen en is boos. De juf komt niet, ze is ziek. De invaljuf is al gebeld en komt eraan. Wat gek, Maarten had de juf vanochtend nog naar de school zien fietsen. Ze moeten hun werk van de weektaak pakken en aan de slag tot de invaljuf er is. Terwijl de directrice de klas uit loopt vliegt er een vliegtuigje achter haar aan.

De wakkere 8 kijken naar een tafeltje. Wat is er toch aan de hand met Joris? Hij is zo afwezig. Ze proberen een gesprek aan te knopen , maar hij reageert alsof hij wakker moet worden. Normaal maakt hij altijd grappen en is hij bezig met zijn gitaar. Hij droomt er altijd van om de beste singer-songwriter te worden en nu….

De directrice heeft grote bladen op haar bureau liggen waar technische tekeningen op staan. Ze mompelt: “het werkt niet goed genoeg,” terwijl ze in een handspiegeltje kijkt en dan weer naar de tekening. 

De wakkere 8 praten erover dat het weer begint. De rare dingen die elk jaar op school gebeuren. Het is ze opgevallen in groep zes. Daarom zijn ze de wakkere 8 geworden en nu zijn ze in groep 8. Nu moeten ze goed opletten. Het lijkt altijd in groep 8 te gebeuren. Daar worden kinderen ineens saai. Het gebeurde toen Joris koffie ging halen voor de juf, daarna kwam hij zo suf terug. En het gebeurde toen de juf ineens niet op school kwam. Maar Maarten had haar zien fietsen….Bas doet verslag van zijn bezoek aan de directrice. Ze blijven om half vier op school en verstoppen zich. Als iedereen dan uit de school is gaan ze op zoek. Jongens we moeten een alibi hebben. Sms je ouders bij wie je speelt en dat je er mag eten. Ze doen het en krijgen allemaal piepjes terug. Ze mogen. Ze maken het geheime clubteken.

De invaljuf vertelt dat de juf van groep 8 niet meer terugkomt. Ze heeft een vreemde aanval gehad, ze vermoeden een beroerte en ze leidt nu aan geheugenverlies.Hoe zit het met de afscheidsmusical? Daar zijn ze nog niet aan begonnen. Hebben ze daar nog wel tijd voor? De juf vertelt dat daar geen tijd voor is. Maar ze heeft er wel over nagedacht. Een gala bal, speciaal voor groep 8. Ze gaan het samen organiseren en ze kunnen hun mooiste jurken en pakken aan. We moeten nog wel een thema bedenken.  Wat dacht je van een Droom bal. Jullie zijn allemaal bezig met de toekomst, welke school, welke wensen en dromen heb je. Mooi om daar even bij stil te staan. De directrice komt op de herrie af. Er wordt meteen aan haar gevraagd of ze het bal mogen organiseren. Ze denkt even na. . Ze mompelt, mmm een gala bal in de school, op een avond, disco, lichten……Natuurlijk wat een fantastisch idee!! De wakkere 8 kijken elkaar aan. Wat een leuk idee!! Dan kom ik ook, roept de directrice, ik heb nog een hele mooie gala jurk hangen. Het is half 4, opruimen en naar huis. De wakkere 8 vragen om klusjes en gaan zich verstoppen. Toneel leeg, deuren vallen dicht, tot morgen, sluit jij af? Dan gaan de lichten uit en is het stil….

Ze vinden in het laatje van de juf het dagboek van de oude juf. Ze lezen de laatste bladzijde, daar staat dat ze een vermoeden heeft dat de directrice iets uithaalt wat niet mag. Wat is het toch? Ze zag haar laatst bezig met rare tekeningen en elk jaar wordt een aantal kinderen zo dom in haar klas. De wakkere 8 weten nu zeker dat er iets met de directrice is.

Na flinke zoektochten naar een kelder vinden ze een machine. De dromenmachine PIM. Deze zuigt de dromen uit de leerlingen van groep 8 en zet dit om naar een elixer die de directrice jong uit. Ze maken een plan en schakelen de pers in. Op de avond van het galabal probeert de directrice haar slag te slaan, maar de wakkere 8 is haar te slim af en weten de directrice te ontmaskeren.

Geschreven in opdracht van www.groep8usicals.nl

Geschikt voor 18 t/m 42+ leerlingen.

Kapitein Goudbaard vaart al jaren de zeven zeeën rond met zijn schip ‘De Woeste Baarden’. Zijn bemanning bestaat uit stoere piraten met baarden (ook de vrouwen hebben haren op de tanden oftewel een baard).

Kapitein Goudbaard is oud en moe. Hij wil het roer overdragen. Dat lukt maar niet, omdat hij al jaren op zoek is naar het piratenreglement waar in staat wie zijn opvolger zou moeten zijn. Het is bekend dat zijn over over over overgrootvader  “De Gesel van de West”  het reglement ergens heeft achtergelaten. Hij zoekt al jaren. Hij heeft een schatkaart waar wat aanwijzingen op staan, maar het blijft moeilijk. De bemanning verdeelt zich in twee partijen. De boekaniers; piraten die leven volgens eigen bedachte regels. En de vrijbuiters; de piraten die alles precies zo doen zoals zij dat zelf willen. Ze lappen de regels aan hun laars.

Op een avond bij volle maan ontstaat er een flinke ruzie tussen de piraten en de kaart, waarop de aanwijzingen voor het vinden van het piratenreglement staan, wordt in stukken gescheurd. Dat wordt Kapitein Goudbaard te veel. Hij zet ze op het eiland Prikkevest, in de buurt van Brielle. Dat is de laatste plek waar ze nog niet gezocht hebben. De piraten mogen niet terug naar het schip totdat het reglement gevonden is. Op het eiland de Prikkevest maken ze kennis met de plaatselijke bevolking; de Gazeusen, een stelletje wildebrassen en feestneuzen. Die zijn wel in voor een avontuur. Ze helpen de piraten met zoeken en uiteindelijk vinden ze een kist. In de kist zit de stinkende, slijmerige schoen van een waterman. In die schoen zit een sleutel. Die sleutel is voor de kist waar het piratenreglement in zit en die kist bevindt zich in het stadhuis bij burgemeester Koekebakker. Maar burgemeester Koekebakker ontvangt alleen maar nette mensen en geen stinkende piraten. Na een fikse wasbeurt mogen ze naar binnen. Dan moeten ze het ook nog eens netjes vragen en dat kost moeite.

Ze krijgen het reglement en gaan snel terug naar Kapitein Goudbaard. Niemand kan lezen behalve Pien Piraat. Ze leest voor en eindelijk weten ze hoe ze de opvolger kunnen vinden. Degene met een moedervlek in de vorm van een baard , dat is de volgende kapitein. De piraten staan netjes op een rij en de moedervlekken worden bekeken, op armen, buiken, nekken, billen e.d. Pien Piraat is de opvolger! Kapitein Goudbaard is blij. Pien Piraat is een waardige opvolger. Het schip ‘De Woeste Baarden’ kan weer met volle zeilen vertrekken.

Please reload

bottom of page