top of page

Opa's sterke verhalen

Opa's sterke verhalen

Een leuke workshop geschikt voor de hele basisschool.

Zeer geschikt voor de kinderboekenweek 2016 maar ook het hele jaar door te boeken.

Opa is een oude zeeman. Hij heeft jaren op zee gevaren. Hij begon al met varen toen hij 13 jaar was. Nu vaart hij niet meer. Hij heeft stramme benen. Of zoals hij zelf zegt: "Ik heb mijn zeebenen op zee laten liggen. He he he." Opa is een grote grappenmaker en Josefien is zijn kleindochter. Ze komt graag bij opa. Als ze er is begint opa de mooiste verhalen te vertellen hoe het was om een zeeman te zijn. Luister je mee?

Wat gaan we doen?

U krijgt een voorstelling van 15 a 20 minuten waarin opa zijn verhaal verteld. Dat kan in de klas, in de kring of in de aula. Bij erg lekker weer zelfs buiten op het schoolplein.

Na dat verhaal gaat de actrice aan de slag met de klas. De kinderen bedenken zelf sterke verhalen. Hoe maak je een goed verhaal? Dit wordt aangepast aan de jaargroep. Bij de kleuters doen we het samen. Bij groep 8 gaan ze zelf of in tweetallen aan de slag.

Het verhaal gaan we ook vertellen. Niet voorlezen! We leren de kinderen het verhaal zo leuk en spannend mogelijk te vertellen. Hoe presenteer je jezelf.

Aan het eind van de workshop presenteren we de verhalen aan elkaar.

In een ochtend of middag heeft u een hele leuke interactieve workshop waar de kunst van het verhalen vertellen aangeboden wordt. 

Bij de workshop krijgt u een lesbrief.

Wilt u meer weten? Neem contact op.

Bericht ontvangen!

bottom of page